SENIORI ISRAEL – EGIPT

SHARM EL SHEIKH

Relaxare la Marea Moarta si Marea Rosie

BONUS: TUR PANORAMIC EILAT - MAREA ROSIE

ZIUA I: Bucuresti - Tel Aviv - Haifa - Tiberias -Nazareth

Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenției cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10.45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13.20. Plecare spre Muntele Carmel – Haifa, unde se viziteaza Biserica Steaua de Mare si se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Transfer la hotel, cina si cazare Tiberias/Nazareth.

ZIUA II: Tiberias - Cana Galileii - Nazaret - Muntele Tabor - Tabgha - Capernaum – Iordan

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Tiberias. Plecare spre Cana Galileii - Biserica din locul primei minuni săvârșite de Iisus la nunta lui Simon - transformarea apei în vin. Vizita in Nazareth la Biserica Bunei Vestiri, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naște pe Mesia. Optional: Muntele Tabor cu Biserica Schimbării la Față (10 euro/pers). Se continua programul cu Tabgha si Capernaum. Optional: plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii, pe urmele Sf. Apostol Petru. Se va servi pranzul, gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers). Plecare spre Râul Sf. Iordan - în care a fost botezat Domnul Iisus Hristos. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III: Ierusalim - Drumul Crucii – Muntele Sion

Mic dejun. Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Biserica Înălțării Mantuitorului la cer - Eleon, Muntele Maslinilor, Grădina Ghețimani - locul mult iubit de Mantuitor, acolo unde obișnuia să se roage și unde a fost prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului. Intrand pe poarta Sf. Stefan se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri, Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt și locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Se pleaca pe Muntele Sion, unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul prorocului David. Oprire la Zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV: Ierusalim - Marea Moarta - Egipt – Sharm El Sheikh - Marea Rosie

Mic dejun. Deplasare spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim cu hramul Sf. Gheorghe. Se continua programul cu oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala. Deplasare spre Egipt de-a lungul Marii Moarte, Marii Rosii si Golfului Aqaba, care este punctul de legatura intre cele patru tari: Israel, Egipt, Iordania si Arabia Saudita. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

ZIUA V: Egipt - Sharm El Sheik - Marea Rosie

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Puteti participa la excursiile optionale specificate mai jos, care se vor organiza la fata locului de catre agentia partenera din Egipt. Cina si cazare in Sharm El Sheikh.


ZIUA VI: Egipt - Sharm El Sheik - Peninsula Sinai - Sf. Ecaterina - Marea Rosie

Mic dejun. Optional: Participare la Sf. Liturghie si vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina, care este considerata cea mai veche manastire din lume, situata de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina - se viziteaza Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteaza muzeul si se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de ‘’argint’’ al Sf. Ecaterina (35 euro/pers). Cina si cazare in Sharm El Sheikh.

ZIUA VII: Egipt - Sharm El Sheik – Israel - Eilat - Marea Moarta - Bethlehem

Mic dejun. Pecare spre orasul Eilat. Tur panoramic al orasului si deplasare de-a lungul Marii Rosii, Marii Moarte, cu oprire la Manastirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VIII: Bethlehem - Ierusalim - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Biserica Nașterii Mantuitorului. Continuare spre Tel Aviv-Jaffa cu timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane, unde se pot vizita Biserica Sf. Petru si ‘’Podul Dorintelor’’. Deplasare spre aeroport si decolare la 18:05 cu sosire in Bucuresti - Henri Coanda la ora 20:55.


Plecari

Loc in Dbl

Supl. Single

Copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti

17.05, 13.06, 11.09, 10.11.17

699 €

199 €

-35 €


SERVICII INCLUSE:

TARIFUL NU INCLUDE:

bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti

1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse

transfer aeroport - hotel - aeroport

4 nopți cazare cu demipensiune in Israel, hoteluri de 3* si 4*

3 nopți cazare cu demipensiune in Egipt, hotel 5 *

transport cu autocar modern - aer condiționat

ghid din partea agentiei si ghid local

taxele de aeroport

bacșișuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)

taxele hoteliere, de statiune, intrarile la obiectivele turistice

taxa de viza Egipt


asigurarea medicala - obligatorie

bauturile alcoolice si racoritoare la mese

excursiile optionale din programHotelul Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* / similar ofera plaja privata si debarcader, 7 piscine si un centru de scufundari. Camerele au balcoane private cu vedere la Marea Roșie sau la grădini. Hotelul Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* oferă zilnic programe de animație, un club de sănătate cu o sală de

gimnastică și cursuri de dans, iar pentru cei activi, există un teren de tenis și o gamă de sporturi nautice, inclusiv snorkelling și schi nautic.
Hotelul Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* este amplasat la 22 km de aeroport si la 7 km de golful Naama Bay, in regiunea Hadaba, pe malul marii.


Nota:

De retinut: