Sejur BERLIN

Un loc pentru inima ta

Transport Avion AIR BERLIN | 6 zile | de la 299 EuroZiua 1 | BUCURESTI – BERLIN

Intalnire cu reprezentantul la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei AIR BERLIN AB8273 cu destinatia Berlin. Decolare la ora 06:30, aterizare la Berlin la ora 07:35. Transfer in oras si Tur de oras Berlin cu autocar si ghid local: Potsdamer Platz, Tiergarten, Alexanderplatz, Berliner Rathaus, Unter den Linden, Poarta Brandenburg, Reichstag, Berliner Dom, Palatul Charlottenburg etc. Dupa turul de oras, vizite pietonale cu insotitorul de grup. Faimosul Zid al Berlinului obisnuia sa imparta orasul in doua parti distincte, despartind aproape 30 de ani familii si prieteni. Gasim si acum locuri care ne aduc aminte de aceasta perioada dificila a orasului, fostul punct de control Friedrichstraße , numit si “Poarta Lacrimilor”, locul in care Est si Vest berlinezii erau nevoiti sa isi spuna la revedere. Un alt punct de control renumit, si urmatoarea oprire va fi la principala poarta de intrare in oras a non-germanilor in timpul Razboiului Rece, poarta de control Charlie (in alfabetul folosit de armata Americana litera C era folosita ca Charlie ), construita in 1963. Intreaga istorie a Zidului Berlinului este documentata la Muzeul Portii de control C (Charlie) – fotografii, filmulete si documente originale ce spun povestea unei perioade zbuciumate ale cosmopolitului oras European. Transfer la hotel. Cazare la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar.


Ziua 2 | POTSDAM & Palatul Sanssouci

Mic dejun. Optional, Excursie de ½ zi la Potsdam. Nici o vizita la Berlin fara Potsdam! Toti cei care au vizitat Germania va sfatuiesc acest lucru. Fara nici o indoiala, capitala landului Brandenburg, situat pe raul Havola este unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei. Punctul de atractie al excursiei este Palatul Sanssouci, construit de regele Prusiei, Frederic al II-lea si inaugurat printr-un banchet stralucitor in 1747. Numele palatului nu era ales intamplator: „fara griji”. Fusese numit astfel tocmai pentru ca regele il concepuse ca un loc de odihna. Aici se putea retrage departe de obligatiile curtii, dedicandu-se muzicii, discutiilor si dezbaterilor filozofice cu invatatii vremii. Intoarcere in Berlin. Timp liber la dispozitie. Cazare la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar.


Ziua 3 | DRESDA - Florenta de pe Elba „Elbflorenz”

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie de 1 zi la Dresda, supranumita si „Florenta de pe Elba”. Dresda a fost numita adeseori Florenta de pe Elba ("Elbflorenz"), iar frumusetea acestui oras avea sa renasca asemenea din propria-i cenusa precum legendara pasarea Pheonix dupa bombardamentele din noaptea de 13-14 februarie 1945. Tur de oras Dresda. Printre atractiile orasului se numara complexul castelului complet renovat, simbolul orasului Biserica Fecioarei Maria, de asemenea complet refacuta, galeriile de arta. Timp liber la dispozitie pentru pranz si cumparaturi. Intoarcere la Berlin. Cazare la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar.


Ziua 4 | HAMBURG

Mic dejun. Optional, Excursie de 1 zi la Hamburgcapitala landului cu acelasi nume, al 2-lea oras ca marime din Germania si al 8-lea oras ca marime din Uniunea Europeana fiind considerat „Poarta catre lume a Germaniei” dar si unul dintre cele mai frumoase orase din Germania. Vom putea admira principalele atractii ale orasului de pe Elba: Alster – lacul din inimia orasului, Jungfernstieg – cea mai renumita zona de cumparaturi si promenada, Hafencity – Portul, Primaria, centrul vechi si bisericile St. Katharinen, St. Petri, St. Jacobi, St. Nikolai si St. Michaelis – cele mai importante constructii in stil baroc din nordul Germanii ale caror turnuri reprezinta simbolul orasului Hamburg. Intoarcere la Berlin. Cazare la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar.


Ziua 5 | BERLIN

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Va sugeram sa vizitati: Gradina Zoologica, aflata in inima orasului de vest, care adaposteste cea mai mare varietate de specii din lume. Tot aici se afla si un Aquarium - cel mai mare din Germania; Muzeul Pergamom, cel mai vizitat muzeu al Berlinului. Asta si datorita faptului ca gazduieste trei Mari Colectii de Arta – Colectia Antica, Muzeul Estului si Colectia Artei Islamice. Mai puteti explora Potsdamer Platz sau puteti sa mergeti la faimosul KaDeWe unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa. Cazare la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar.


Ziua 6 | BERLIN - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei AIR BERLIN AB8272 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 21:35, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 00:45 (a doua zi).


Date de plecare: 04 Mai, 25 Iunie, 13 Iulie, 03 August, 12 August


Tarife calculate pentru un grup de 25 platitoriServicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti – Berlin – Bucuresti, zbor direct, Compania AIR BERLIN

Cazare 5 nopti cu mic dejun la hotel HOLIDAY INN MITTE 4* sau similar

Transferuri aeroport – hotel – aeroport

Tur de oras Berlin cu autocar si ghid local

Insotitor de grupServicii neincluse:

Taxele de aeroport & combustibil: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor, in functie de evolutia pretului petrolului)

Intrarile la obiectivele turistice

Asigurarea medicala (optionala), asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

Taxele de oras

Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Excursiile optionaleExcursii optionale (Tarife valabile pentru minim 15 de participanti)


insotitor de grupTransferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase: